Meike Hendriks in Tilburg en online

Ik stel me even aan je voor

Ik ben Meike Hendriks, psycholoog en bevallingsexpert en kwam al heel jong in aanraking met net bevallen moeders door mijn studie verloskunde. Tijdens mijn stages zag ik wat er gebeurde op het moment dat iemand net een kind had gekregen. Hoe sommige moeders aan het worstelen waren met het moederschap. Alles verandert namelijk als je een kind krijgt. Niet alleen lichamelijk, maar ook op mentaal en sociaal gebied. Je krijgt geen handleiding mee als je moeder wordt, maar vrijwel iedereen ervaart hetzelfde proces. Daarom wilde ik hier iets mee doen. 

Ik besloot psychologie te gaan studeren, zodat ik de juiste tools in handen kreeg om iemand hier ook daadwerkelijk mee te kunnen begeleiden. Een eigen bedrijf starten was altijd een droom. Na mijn studie wist ik dat het tijd was om hier iets mee te doen en heb ik Mpower moms opgericht.

In 2019 en 2020 ben ik zelf moeder geworden en heb ik zelf ervaren hoe lastig het soms kan zijn om jezelf staande te houden. Mijn man heeft altijd de helft van de tijd in het buitenland gezeten voor zijn werk, waardoor ik in die periode alleen voor onze kinderen zorgde, terwijl ik ook een eigen bedrijf had. Dit zorgde ervoor dat ik goed moest plannen, zodat ik deze drukke tijd met twee jonge kinderen daadwerkelijk vol kon houden, zonder er zelf aan onderdoor te gaan. Ik heb de Mpower methode ontwikkeld die ervoor zorgt dat ook jij jezelf staande weet te houden in drukke periodes, zodat jij jezelf niet verliest, maar een energieke en ontspannen moeder wordt. 

Dit bied ik aan in mijn praktijk

In mijn bedrijf Mpower moms help ik moeders bij de verwerking van hun (nare) zwangerschap en bevalling. Daarnaast begeleid ik moeders naar ontspannen moederschap (vooral in het eerste jaar na de geboorte), zodat ze meer rust, tijd en energie ervaren. Dit doe ik door middel van een online programma, het Mpower Moms Program. Dit is een complete handleiding voor moeders na de bevalling, zodat ze zich makkelijker kunnen aanpassen aan hun leven met een klein kind en een energieke, ontspannen moeder kunnen zijn waardoor ze bewuster kunnen genieten van het moederschap.

De Trauma Buster Technique zet ik voornamelijk in om nare ervaringen rondom zwangerschap, bevalling en het eerste jaar na de geboorte te verwerken. Eén op de drie moeders maakt een traumatische ervaring mee rondom de geboorte. Het liep bijvoorbeeld anders dan zij hadden verwacht of ze voelden zich niet gehoord of gezien. 

Daarnaast gebruik ik de Emotional Freedom Techniques om negatieve emoties zoals angst, boosheid en verdriet te verwerken en belemmerende overtuigingen aan te pakken.

Schaam je er vooral niet voor om hulp te zoeken, zodat jij de moeder kunt zijn die je altijd al hebt willen zijn!

Meike Hendriks TBT Practitioner in Tilburg

Hier vind je mij

Mpower moms

van Tussenbroekstraat 13

5012 HM Tilburg

Tel.: +31 (0)6-47090264

Mail: meike@mpowermoms.nl

Website: www.mpowermoms.nl